Pečené placky

Suroviny na 10 placek

10 PL (cca 100 g)TischleinDeckDich
cca 260 mlvody nebo zeleninového vývaru
1vejce*
2 PLjemných ovesných vloček
bylinková sůl, čerstvý pepř
rostlinný tuk

Příprava

TischleinDeckDich přelijeme cca 260 ml vroucí vody nebo vývaru, zamícháme a necháme vychladnout.

Poté ke směsi přidáme vejce a ovesné vločky*, dobře promícháme a silně dochutíme bylinkovou solí a pepřem. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi.

Z hmoty uděláme malé placky, které z obou stran do zlatova opečeme.

* varianta bez vejce a ovesných vloček: místo nich přidáme 2–3 lžičky rostlinné pomazánky, kukuřičnou nebo cizrnovou mouku.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.