MorgenStund' perníčky

Suroviny na cca 40 perníčků

300 g celozrnné špaldové mouky
150 g MorgenStund' (suché směsi)
100 g mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
125 g změklého másla
100 g třtinového cukru
2 lžičky perníkového koření
1 vejce
200 g medu
1 špetka soli
vykrajovátka na perníčky
cukrová poleva
červené potravinářské barvivo
zdobička

Příprava

Vymíchejte cukr, máslo, perníkové koření a špetku soli do hladka. Přidejte vejce a med a vše rozšlehejte. Dále přidejte MorgenStund', mleté mandle, celozrnnou špaldovou mouku a prášek do pečiva. Vše zpracujte do hladkého těsta.

Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň 1 hodinu. Těsto vyválejte na pomoučeném válu a vykrajujte perníčky, které dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 8–9 minut při 170 stupních. Poté nechte perníčky vychladnout.

Připravte si cukrovou plevu a polovinu smíchejte s červeným potravinářským barvivem. Vložte směs do sáčku nebo do zdobičky a ozdobte perníčky.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.