MorgenStund' chlebík

MorgenStund' chlebík

Ingredience (na 26 cm formu na chléb)

500 g MorgenStund'
250 g pohankové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky)
800 ml vody
4 lžíce dýňových semínek
4 lžíce lněného semínka
4 lžíce sezamu
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce bylinek dle chuti
1 lžička soli
1 ½ lžičky prášku do pečiva

Příprava

Troubu předehřejte na 180 °C (horní/spodní ohřev). Smíchejte MorgenStund's moukou a práškem do pečiva. Nyní přidejte vodu a pomocí metličky vypracujte těsto. Poté do těsta přidejte všechna semínka, sůl a bylinky. Formu na chléb vymažte tukem, vlijte do ní připravené těsto a pečte na středním roštu cca 90 minut.

Zbylý chléb se dá také bez problému zamrazit.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.