Pizza Ahoj

Suroviny na 4 porce

10 PL TischleinDeckDich
300 ml zeleninového vývaru
2–3 ČL rajčatového protlaku
7–8 PL špaldové celozrnné mouky
100 g listového špenátu
300 g rajčat na pizzu
80–100 g uzeného lososa, nakrájeného na plátky
70 g mozzarelly
bylinková sůl
tuk na vymazání
pečící forma

Příprava

TischleinDeckDich zalijte cca 270 ml vařící vody, osolte, promíchejte, nechte 5 minut přikryté nabobtnat a zchlaďte.

Potom vmíchejte mouku a protlak a dochuťte bylinkovou solí. Troubu předehřejte na 200 °C.

Těsto rozetřete pomocí velké lžíce do tukem vymazané formy (Ø 26 cm) a několikrát propíchněte vidličkou. Předpečte těsto 10 minut při 200 °C (horkovzdušný režim na 180 °C) v předehřáté troubě. Na korpus dejte rajčata, oprané listy špenátu, kousky lososa a posypejte sýrem příp. ještě dochuťte bylinkovou solí.

Pečte v předehřáté troubě cca 20–25 minut. Pizzu můžete obložit také vegetariánským způsobem pestrou směsí zeleniny.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.