Knäckebrot TischleinDeckDich

Suroviny

150 gTischleinDeckDich
3 ČLčerveného nebo zeleného pesta
1malá sklenice sušených rajčat
2 PLdýňových semínek
2 PLpiniových semínek
½ ČLsoli

Příprava

TischleinDeckDich dejte do misky a přelijte 480 ml vroucí vody, zamíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Poté ochuťte solí a pestem.

Slijte naložená sušená rajčata, nakrájejte je na kousky a promíchejte s TischleinDeckDich.

Vyložte plech pečícím papírem a rozprostřete TischleinDeckDich v co možná nejtenčí vrstvě (cca 3 mm). Pokud z TischleinDeckDich něco zbyde, rozprostřete hmotu na druhý plech nebo jednoduše snězte.

Hmotu posypte dýňovými a piniovými semínky a dobře přimáčkněte. Troubu předehřejte na 180 stupňů (nejlépe na program horkovzdušného pečení) a pečte zhruba 20 minut na prostřední pozici roštu.

Potom vyjměte plech z trouby, ale ještě ji nevypínejte. Rozkrájejte placku těsta ostrým nožem na libovolně velké proužky a pečte knäckebrot ještě dalších 40 minut. Knäckebrot nechte vychladnout a vychutnejte si ho s chutným bylinkovým tvarohem nebo s jiným dipem.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.